Protejeaza mediul inconjurator folosind Hartia din Piatra

Hartia din Piatra

Protejeaza mediul inconjurator folosind Hartia din Piatra

In mod similar cu orice alt domeniu, tehnologia are tot un impact tot mai mare in dezvolatarea colectarii selective a deseurilor la nivelul companiilor si a gospodariilor.

Abordarea vis-a-vis de tehnologie difera de la persoana la persoana, dar un lucru e sigur. Daca nu-ti place tehnogia, ea poate fi un inamic redutabil. Dar daca nu te sperie, tehnologia poate fi partenerul oricui pentru o viata mai usoara.

Aplicatiile pentru colectarea selectiva a deseurilor sunt un foarte bun exemplu in acest sens. Cu ajutorul lor scapi mult mai usor de orice tip de deseu stiind cum sa-l depozitezi si unde sa-l predai.

Un alt exemplu, sunt procesele de reutilizare/transformarea a unor materiale/resturi in produse ce pot (re)folosite. Fara ajutorul tehnologie, probabil ca nu se ajungea la capacitatii asa mari de reciclare si deci implicit n-am fi ajuns nici macar in acest punct privind colectarea selectiva a deseurilor.

Avantajele privind mediul in folosirea hartie din piatra

La sfarsitul lui 2019, Tehnologia isi face din nou simtita prezenta in domeniu. Doi antreprenori din Suedia au dezvoltat un produs revolutionar.

Cu ajutorul a 30.000 de euro si o idee foarte clara in cap, cei 2 antreprenori au reusit sa obtina hartia din resturi de piata fara sa foloseasca vreun gram de cherestea.

Aceasta inventie este foarte importanta in primul rand din prin prisma faptului ca zilnic, tot mai multa cherestea este procesata la nivel modial.

Mai mult decat atat, cantitatea de apa folosita in procesul de productie este considerabil mai mica in cazul hartiei din piatra decat in procesul clasic de productie.

Avantajele nu se opresc aici. Emisiile de dioxid de carbon datorate proceselor de productie sunt inca odata in avantajul hartiei din piatra.

Il putem usor considera un produs revolutionar pentru mediul inconjurator.

Poate plasticul si hartia au cel mai mare impact asupra mediului, chiar daca din motive total diferite. Din acest motiv trebuie sa gasim neaprat alternative mai putin daunatoare.

Descopera cum sa reciclezi plasticul usor fara costuri sau sarcini suplimentare.

Pe langa aspectele deja mentionate, productia de hartie din piatra si nu din cherestea, ajuta la obtinerea unui consum mai mic de energie in procesul de productie.

Pentru ca tot vorbim de colectare separata a deseurilor, hartia din piatra si produsele realizate din aceasta pot fi reciclate de ori cate ori este necesar. Spre deosebire de hartia din cherestea ce permite pana la 7 procese de reciclare afectand usor calitatea si aspectul hartiei

Avantajele consumatorului final in folosirea hartie din piatra

Usor de anticipat, avand in vedere materia de baza a celor 2 produse: piatra vs cherestea, hartia din piatra este mult mai rezistenta. Se rupe foarte greu.

Poate cel mai important avantaj al acestui produs, din punctul de vedere al consumatorului este ca daca respectiva hartie se uda, scrisul nu este afectat (https://digipedia.ro/hartia-din-piatra-cum-se-fabrica/).

Deci mai ales pentru documentele importante ar fi indicat sa folosim acest nou produs.

Hartia realizata din piatra are o culoare alba si mai puternica, iar aspectul datorat si rezistentei materialului este unul deosebit.

Orice a fost realizat pana acum din hartie din piatra arata extraordinar de bine, chiar si dupa multiple reciclari.

Mesaje de retinut

Productia actuala a companiei suedeze care facbrica hartie din piatra salveaza 540 de arbori pe an iar emisiile de carbon au fost reduse cu 25.000 de kg.

Singurul aspect mai putin placut pe care l-am putut identifica pana in prezent, a fost pretul, destu de mare, 30-40 $ pentru o agenda/notebook, in functie de dimensiuni.

Astfel de produse se gasesc deja inclusiv pe piata din Romania. La o simpla cautare pe Google am gasit cateva produse din hartie din piatra pe Emag.

Indiferent de varsta pe care o avem si de inclinatia sau lipsa ei catre tehnologie, trebuie sa fim deschisi la oportunitatile pe care ni le creeaza tehnologia.

A te opune acestor schimbari nu-ti va aduce nimic bun. Vei pierde doar energie si nervi.

Asa ca daca nu te simti sigur(a) pe tine, solicita ajutorul cuiva care se pricepe si foloseste tehnogia in avantajul tau si protejand mediul cat poti de mult.

Asta inseama sa fii responsabil!

Distribuie postarea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/r98218casa/colectare-selectiva/wp-content/plugins/min-and-max-quantity-for-woocommerce/public/class-mmqw-for-woocommerce-public.php on line 642
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi la Magazin